Hangulat

Nem tudom, mitől más az őszi füst… hiszen nyáron is lehet tüzet rakni, annak is van füstje, ami száll fel szépen az ég felé, belep mindent és enyhén szólva is szagos lesz tőle a ruhád és a hajad… Főleg, ha még egy kis szalonnát is sütsz a füst forrásául szolgáló, jól leégett tűzön, netán még hagymakarikákat is felszúrsz a nyársadra, aztán jóféle házi kenyérre csöpögteted a zsírt, az sem baj, hogy a nyárs végétől kicsit kormos lesz a kenyér is… tudod, az a fajta kenyér, az a puha kétkilós, amiből egy szelet akkora, hogy alig fér el a tenyereden….

Öööö…. igazából a szállongó füstről akartam romantikus bejegyzést írni, akkor próbáljuk meg még egyszer. 🙂 Szóval az őszi füst az olyan, hogy valahogy nem indul el rögtön és oszlik szanaszét ott fent a magasságokban, hanem egy ideig még tekereg a fák törzse között… aztán feljebb kúszik és megakad a kopaszodó ágakon…. megül a házak között… ha tovább is indul, elidőzik még egy kicsit az erdőben is a fák tetején.

Nincs büdös, valami olyan őszi illat van, amit megint nehéz szavakba foglalni: keveréke a tegnapi eső, a lehullott levelek, a felszántott földek, a messzi állatok, az erdei gombák, és a kertekből, a mezőkről több helyen is felszálló füst szagának, ahogy a tarlót, a leveleket égetik vagy éppen cserépedényben főzik kint a ház mellett az ebédet.

Éljen a digitális technika….! Mert csak kattintgatok. Egyet… tízet… harmincat… Valahogy próbálom megfogni képekben is a számomra érdekes látványt, a hangulatot, talán még az illatokat is megpróbálom megapixelekbe zárni. És azt hiszem sikerült… nem érdekel, technikailag milyenek ezek a fotók: nekem visszaadják az ott töltött órákat/napokat, és  szerintem semmi más lényeg nincs a fotózásban, csak ez. 🙂

6 thoughts on “Hangulat

  1. Ez tényleg annyira igaz. Sohasem gondoltam így az őszi égetésre, de most hogy olvasom, szinte érzem a keserenyés illatot. 🙂 Tessék regényt is írni!!!!

  2. Különben is, kihagytam a pattogó gesztenyéket…. Pedig emlékszel, hogy durrogtak ott a cserépedény mellett? 🙂 🙂

  3. kezdjünk neked kis emlékeztető cetliket írni? A regényhez ugyebár… Csak szólj, és indul az anyaggyűjtés, abban nagy vagyok … 🙂 Fotók?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s